fbpx

MÓJ NOWY, E-BOOK KULINARNY „PYSZNA JESIEŃ” – ZOBACZ, JAKI JEST W ŚRODKU

Autor: Basia Szmydt

Mój nowy, jesienny e-book jest w sprzedaży od ponad miesiąca, a ja dopiero teraz obudziłam się i stwierdziłam, że może warto byłoby coś na jego temat napisać na blogu. Zapewne nie jestem mistrzynią sprzedaży swoich produktów, ale na gotowaniu, karmieniu ludzi i tworzeniu klimatu przy stole, znam się doskonale i właśnie wypuściłam w świat moje nowe, piękne i przydatne, cyfrowe, kulinarne dzieło.

E-book „Pyszna jesień” to moja czwarta książka kulinarna. Tym samym zamykam cały, roczny cykl moich przepisów.

Na mojej sklepowej półce znajdziesz:

PYSZNA JESIEŃ – ponad 60 pysznych, zdrowych, jesiennych przepisów

W e-booku „Pyszna jesień” znajdziesz ponad 60 sprawdzonych, prostych, zdrowych, przepisów na aromatyczne, jesienne potrawy.

Na zdrowe, rozgrzewające zupy, ekspresowe obiady, efektowne przekąski i pyszne desery. Wszystko pachnące i smakujące tym, co jesienią w kuchni najlepsze: cebulą, czosnkiem, papryką, bakłażanem, przecierem pomidorowym, dynią, cynamonem i kardamonem. Uwielbiam te smaki!

I uwielbiam sezonowe gotowanie i to jak wspaniale można dostroić siebie i swoje codzienne menu do danej pory roku!

Mam misję, by miłością do takiego właśnie prostego i pysznego gotowania, zachęcić jak najwięcej moich czytelniczek. Chyba mi się to udaje, bo dziewczyny, które kupują moje e-booki, wysyłają mi zdjęcia swoich potraw i wiadomości o treści „Wow, udało mi się! Jakie to pyszne Basia!”. No cóż, a nie mówiłam? 🙂 O to właśnie chodzi. O przyjemność z przygotowywania jedzenia, łączenia ze sobą składników w przepyszne kompozycje, o dobrą zabawę, oszczędność czasu i odżywianie swojego ciała.

Z czym kojarzy mi się jesienna kuchnia?

Z gorącymi, pysznymi zupami, które serwowała mi moja babcia, gdy po całym dniu na uczelni, zmarznięta i zmęczona wracałam do domu, załamana, że na następny dzień mam do opanowania niemożliwą ilość materiału. Babcia stawiała przede mną miskę gorącej fasolowej albo ogórkowej i zawsze mówiła to samo: „Najpierw to zjedz, a potem zastanowisz się co dalej”.

Zawsze pomagało. Po prostu zawsze.

Jesień to także te wszystkie wyprawy na grzyby z moim tatą, których tak bardzo nie mogłam się doczekać, i na które dzielnie wstawałam o 4 nad ranem. Godzinami chodziliśmy po pachnącym, budzącym się lesie i zbieraliśmy maleńkie podgrzybki. Ależ to była radość, gdy udało mi się dostrzec choć jednego grzyba. I te wszystkie przerwy, podczas których jedliśmy kanapki z konserwą i piliśmy słodką herbatę z cytryną. Do dziś pamiętam ten smak.

To góry frytek, które mama przygotowywała mi z ziemniaków przywiezionych od babci ze wsi, to kubki pełne kakao ogrzewające ręce w deszczowe dni i moje ulubione ciasto czekoladowe, obficie oblane polewą.

Dziś nieco bardziej zwracam uwagę na to, co znajduje się na moim talerzu i tam, gdzie tylko mogę, przemycam zdrowe składniki. Starałam się, żeby w moim e-booku znalazło się jak najwięcej takich przepisów.

Moja jesień jest bezpieczna, otulająca, miękka, pachnąca i komfortowa. Umiałam i wciąż umiem zrobić sobie klimat. Dostrajam się do tej powolnej pory roku. Jem ciepłe rzeczy, wyjmuję wełniane koce, zapalam świece, czytam, spotykam się z bliskimi przy stole, gramy w planszówki, oglądamy filmy, gotujemy. Jestem za to wdzięczna.


Jeśli brakuje Ci pomysłów na jesienne gotowanie.

Jeśli szukasz sprawdzonych przepisów, takich, które po prostu zawsze się udają.
Jeśli tęsknisz za potrawami z dzieciństwa i chciałabyś je odtworzyć.

Jeśli chcesz odżywiać się zdrowo i sezonowo.

Zapraszam cię do mojego kulinarnego, jesiennego świata. Do wypróbowania przepisu na przepyszną, francuską zupę cebulową, serową zupę z kurczakiem, idealną zupę dyniową, doskonałe klopsiki w sosie z pieczonej papryki, dyniowe gnocchi z sosem gorgonzola, sernik dyniowy, rozgrzewające chai latte lub moje ulubione pyzy z mięsem z rosołu.

Oto przedsmak tego, co znajdziesz w e-booku „Pyszna jesień”.

E-BOOK „PYSZNA JESIEŃ” JEST TERAZ W PROMOCYJNEJ CENIE 49 ZŁ. PROMOCJA POTRWA DO KOŃCA LISTOPADA.

KLIKNIJ TUTAJ I ZOBACZ MOJE E-BOOKI

Loading

Spodobają Ci się także:

Zostaw komentarz

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Ok, rozumiem