fbpx

WYDAJĘ EBOOKA Z NAJPYSZNIEJSZYMI, ŚWIĄTECZNYMI PRZEPISAMI

Autor: Basia Szmydt

Z ogromną przyjemnością pragnę ogłosić, że w pierwszym tygodniu grudnia światło dzienne ujrzy moja pierwsza, kulinarna publikacja. Będzie to piękny e-book zawierający ok. 70 świątecznych, sprawdzonych, pysznych przepisów, które zbieram i dopracowuję od lat.

Moim wielkim marzeniem było stworzyć taką książkę kucharską, która będzie kompletna, która będzie taką świąteczną ściągą zawierającą wszystkie potrzebne receptury wyjaśnione w prosty, nieprzekombinowany sposób. Ja tak właśnie lubię gotować. Lubię gdy jest prosto, ale smacznie i efektywnie. Lubię gdy przepisy są zrozumiałe i intuicyjne. Forma e-booka, którą wybrałam, sprawi, że przepisy w nim zawarte będziesz mogła zawsze mieć ze sobą w tablecie, czy telefonie. Nawet jeśli najbliższe święta spędzisz za granicą.

I jako że powoli kończę gotowanie tych wszystkich potraw, które znajdą się w e-booku, mogę śmiało powiedzieć, że mi się udało. Nie zamieściłam w mojej książce niczego, co do czego miałam jakiekolwiek wątpliwości. Jeśli tak się zdarzyło, szlifowałam przepis, udoskonalałam go i dopiero zapisywałam. Dzięki temu wiem, że potrawy w e-booku są po prostu doskonałe. A testerów mojego gotowania było wielu. Jedni zjadali na miejscu, w mojej kuchni, inni dostawali na wynos, jeszcze do innych wpraszałam się w gości, biorąc ze sobą wałówkę. Za każdym razem, gdy słyszałam „och, ale to jest dobre, ale pyszne, jak ty to zrobiłaś..?!”, uznawałam, że przepis jest odpowiedni, by umieścić go w e-booku, tak byś Ty również mogła go wypróbować i zachwycić siebie samą i swoich gości.

CO ZNAJDZIE SIĘ W E-BOOKU?

12 naszych tradycyjnych potraw, których lista zmieniała się na przestrzeni lat, gdy łączyły się rodziny i rodzinne tradycje moje, mojego męża i szwagra. Wśród nich tradycyjne potrawy Lubelszczyzny, takie jak łupcie czy kresowe pierogi.

Przepisy na pyszne desery, ciasta, proste ciasteczka, babeczki, których przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Moje ulubione grudniowe napary i napoje, takie jak idealna zimowa herbata, norweskie grzane wino, czy krówkowa nalewka według przepisu cioci Ali.

Sałatki, przystawki, dania główne, które od lat goszczą na stole u mnie, moich rodziców, siostry czy teściowej.

Przepisy z różnych zakątków świata, z których korzystałam za każdym razem, gdy nie mogłam podczas Wigilii i Bożego Narodzenia być w Polsce. Będzie Norwegia, Hiszpania i oczywiście Karaiby.

A także mnóstwo anegdot i mojego pisania, bez którego nie wyobrażałam sobie tego e-booka, i które mam nadzieję, wprowadzi cię odpowiednio w świąteczny klimat, pozwoli podejść do wszystkiego, nie tylko do gotowania, ze spokojem i nauczy sztuki odpuszczania.

No i do tego piękne zdjęcia, do których robienia, przyznaję, mam słabość.

Zachęcam do zapisania się na mój newsletter, którego wysyłanie zaczynam od jutrzejszego poranka. W ten sposób nie przegapisz premiery e-booka. Formularz do zapisu znajdziesz an głównej stronie mojego bloga:

FORMULARZ DO ZAPISU NA NEWSLETTER

Ja tymczasem wracam do pracy, do mojej kuchni, która już dziś pachnie cynamonem, kardamonem, cebulką podsmażaną na maśle, makowcami rosnącymi w piekarniku, mandarynkami, skórką świeżo otartą z cytryny, migdałami i grzanym winem. W tle leci przyjemny, świąteczny jazz i piosenki Michael’a Buble, w dyfuzorze olejek pomarańczowy otulający zapachem cały dom, na stopach ciepłe skarpety i „ciapy”, jak po lubelsku nazywamy kapcie, a ręce ogrzewam aromatyczną, korzenną herbatą w wielkim kubku z sikorkami… Och! Uwielbiam ten klimat!

W tym tygodniu wysyłam e-book do składu i graficznej oprawy i nie mogę się doczekać dnia, w którym będę Ci mogła go pokazać. E-book będzie kosztował 49 zł i będzie dostępny w moim sklepie on-line, którego start również w pierwszym tygodniu grudnia.

Loading

Spodobają Ci się także:

6 komentarzy

Kasia 21 listopada, 2022 - 4:28 pm

Basiu, gratuluję! Czekałam z niecierpliwością od pierwszej wzmianki o pomyśle na książkę kucharską. Kupię na pewno 🙂
Jesteś niesamowita, ambitna, pracowita i pełna dobrej energii. Uściski 🙂

Reply
Basia Szmydt 21 listopada, 2022 - 9:37 pm

Dziękuję

Reply
Andrea 22 listopada, 2022 - 7:59 am

Hej, daję znać, że ten link do zapisu na newsletter nie działa. Przynajmniej u mnie. Wyrzuca mnie na stronę główną. Możesz to sprawdzić?

Reply
Basia Szmydt 22 listopada, 2022 - 1:07 pm

Tak miało być, na stronie głównej bloga znajdziesz formularz do zapisu 🙂

Reply
Asia 22 listopada, 2022 - 10:08 am

Ogromnie cieszy mnie ta informacja, uwielbiam czytać Twoje historie dołączone do smakowitych przepisów. Niejednokrotnie miałam wrażenie, że niemalże czuję zapach tych potraw czytając opis. To będzie prezent ode mnie dla mnie na Mikołaja. Gratuluję !!!!

Reply
Basia Szmydt 22 listopada, 2022 - 1:07 pm

Dziękuję <3

Reply

Zostaw komentarz

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Ok, rozumiem