fbpx

PASTA Z TUŃCZYKA-IDEALNA NA ŚNIADANIE!

Autor: Basia Szmydt
szybkie śniadanie

Poranek ten weekendowy, znacznie różni się od tych w tygodniu. Wszystko zwalnia, robi się milsze i łagodniejsze. Nie musisz pędzić, pospieszać dzieci, pić zimnej kawy. Śniadanie możesz zamienić w ucztę.
Dzisiaj mam dla Was mój śniadaniowy klasyk – pastę z tuńczyka, taką która sprawdzi się idealnie w niedzielne leniwe śniadanie. Zrób jej więcej i przechowuj w lodówce przez 2-3 dni. Będziesz mieć super smaczną kanapkę do zabrania na wynos, w tygodniu, na przykład do pracy 🙂

Smakuje najlepiej z pajdą świeżego chleba i gorącym earl grey’em z cytryną.

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurty naturalnego
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • pęczek aromatycznego szczypiorku lub mała cebulka (drobno posiekana)
  • sporo czarnego pieprzu – najlepszy będzie ten świeżo zmielony
  • sól do smaku

Zacznij od ugotowania jajka na twardo – rozdrobnij je na drobno. Wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Dodaj szczypiorek oraz sól, pieprz do smaku. Twoja pasta śniadaniowa jest gotowa ☺️

Loading

Spodobają Ci się także:

8 komentarzy

Morgana 18 stycznia, 2021 - 12:19 pm

Smacznie, jak lubię
Serdeczności zostawiam☕

Reply
Kobieca Strona Dietetyki 18 stycznia, 2021 - 6:53 pm

Lubię takie pasty i rybne i jajeczne. Jedna uwaga jest taka, że zrezygnowałabym z dodatku majonezu 🙂

Reply
Basia Szmydt 18 stycznia, 2021 - 7:16 pm

Przy odchudzaniu się też bym zrezygnowała, ale majonez daje kremowa konsystencję 😉 sam jogurt też daje radę.

Reply
Bozena 19 stycznia, 2021 - 11:20 am

Super. Zrobię.

Reply
GOSIA 20 stycznia, 2021 - 9:46 am

Ilu gramowych puszek tuńczyka używasz ?

Reply
Basia Szmydt 20 stycznia, 2021 - 12:00 pm

120 g

Reply
NSports 26 stycznia, 2021 - 3:27 pm

Serdecznie polecam, jest genialne 🙂

Reply
https://monikabienik.pl/ 19 marca, 2021 - 1:12 pm

Jedna z moich ulubionych 😉 dawno nie jadłam…

Reply

Zostaw komentarz

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Ok, rozumiem