PASTA Z TUŃCZYKA-IDEALNA NA ŚNIADANIE!

Poranek ten weekendowy, znacznie różni się od tych w tygodniu. Wszystko zwalnia, robi się milsze i łagodniejsze. Nie musisz pędzić, pospieszać dzieci, pić zimnej kawy. Śniadanie możesz zamienić w ucztę.
Dzisiaj mam dla Was mój śniadaniowy klasyk – pastę z tuńczyka, taką która sprawdzi się idealnie w niedzielne leniwe śniadanie. Zrób jej więcej i przechowuj w lodówce przez 2-3 dni. Będziesz mieć super smaczną kanapkę do zabrania na wynos, w tygodniu, na przykład do pracy 🙂

Smakuje najlepiej z pajdą świeżego chleba i gorącym earl grey’em z cytryną.

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurty naturalnego
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • pęczek aromatycznego szczypiorku lub mała cebulka (drobno posiekana)
  • sporo czarnego pieprzu – najlepszy będzie ten świeżo zmielony
  • sól do smaku

Zacznij od ugotowania jajka na twardo – rozdrobnij je na drobno. Wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Dodaj szczypiorek oraz sól, pieprz do smaku. Twoja pasta śniadaniowa jest gotowa ☺️

Podobne wpisy

8 komentarzy

  1. Przy odchudzaniu się też bym zrezygnowała, ale majonez daje kremowa konsystencję 😉 sam jogurt też daje radę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *